Sterk plan

Het contentplan is de inhoudelijke basis voor alle content die gemaakt wordt. In het plan staat bij wie je wil opvallen en waarmee precies. Mijn advies staat erin over de soorten content die nodig zijn en de duur en frequentie van de contentcampagne. Ook een eerste lijst onderwerpen die de doelgroep aanspreken. Het contentplan zorgt voor inhoudelijke focus, samenhang en herkenbaarheid. 

 

Waarover de content in grote lijnen zou moeten gaan, dat bedenken we samen. Ik vul de lijst onderwerpen aan met relevante zoektermen uit de SEO-vragenlijst die jij invult. Dan kan Google de content beter vinden als mensen ernaar zoeken. Ik maak een contentkalender met de planning van alle te maken content. Het plan is de rode draad door alle teksten en andere content.  

In 4 stappen bekend

4 stappenplan STERK MERK COMMUNICATIE. Haarlem

1. Samen de focus bepalen

Bij wie wil je bekender worden? Waarmee onderscheid je je van concurrenten? Welk verschil is voor jouw (potentiële) klanten het belangrijkst en opvallendst? Dat is de essentie die klanten onthouden. 

2. Wat spreekt je klanten aan?

Al jouw kennis en kunde is waardevol, maar wat vinden je klanten het belangrijkst? Wat los je op? Waarmee raak je hen écht? De kenmerken van je merk formuleren we als concrete voordelen voor hen.

3. Val op door wat je zegt en doet

Verwerken van je merkkenmerken in ‘alles’ wat je doelgroep van je bedrijf leest, ziet en ervaart. Ik verwoord de essentie in jouw communicatie met (potentiële) klanten. En jij maakt die essentie waar in de praktijk.

4. Blijf herkenbaar, houd contact

Bekend worden en blijven kost tijd en inspanning. Blijf daarom herkenbaar communiceren. Blijf doen wat je zegt.  Met focus, herhaling en samenhang versterk je de positieve herinnering en veranker je je naam in het geheugen.